Bine aţi venit pe Amelia Racea Online, site dedicat talentatei gimnaste Amelia Racea. Amelia este câştigătoarea medaliei de aur în finala de la bârnă şi medaliată cu bronz pe echipe la Campionatul European din 2010! Amelia a câştigat deasemenea şi titlul individual la competiţiile City of Jesolo Trophy din Italia şi Lugano Trophy din Elveţia. La Festivalul Olimpic al Tineretului European ce a avut loc în Tampere a câştigat în total şase medalii dintre care două de aur (la sărituri şi bârnă) şi patru de argint (la sol, paralele, individual şi cu echipa). Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Amelia!

Nu uita să semnezi Cartea de oaspeţi pentru a-ţi spune părerea despre acest website!

Amelia Racea s-a dus la gimnastică după ce a văzut JO de la Sidney


Performanţele gimnasticii româneşti de la Olimpiada din 2000, unde echipa feminină a devenit campioană, au inspirat-o pe Amelia Racea. La doar 15 ani, gorjeanca a devenit campioană europeană la bârnă şi vrea să calce pe urmele Nadiei Comăneci.

Amelia Racea practică gimnastica de la şase ani şi, după zece ani de muncă, tânăra sportivă născută la Târgu Jiu şi crescută la Turceni a câştigat singura medalie de aur a României la Campionatele Europene de la Birmingham.De zece ani munceşte pentru visul ei

Gorjeanca a decis singură să urmeze acest sport şi aşa a juns la Deva, clubul cel mai apropiat de localitatea natală şi unde se putea pregăti în condiţii de performanţă. Părinţii nu s-au putut opune şi i-au permis să îşi urmeze visul de a deveni într-o zi o mare campioană. „Amelia a hotărât singură, acum zece ani, că vrea să facă gimnastică. Nu avea nici şase anişori şi urmărea la televizor Jocurile Olimpice de la Sidney. A spus atunci: «vreau să merg şi eu la gimnastică!» Noi nu ne-am opus şi am dus-o la clubul din Deva, iar de atunci, de zece ani, munceşte pentru visul ei“, a spus tatăl campioanei, Marius Racea, care a urmărit la televizor, cu sufletul la gură, evoluţia fiicei sale la Campionatele Europene.Îşi vede părinţii o dată pe lună

Chiar dacă şi-a ales singură drumul spre gimnastică, Amelia a avut un exemplu şi în familie, mama sa. Carmen Racea, care a practicat şi ea acest sport, dar la nivel de amatori, este acum mândră de fiica sa, în care spune că a avut mereu încredere: „Are potenţial şi este foarte muncitoare. A plecat de lângă mine să facă acest sport, de la şase ani. O văd o singură dată pe lună, dar sunt foarte mândră de ea“.

Tatăl Ameliei este poliţist, fiind şef de post în comuna gorjeană Plopşor. Marius Racea nu a fost surprins de rezultatul fiicei sale, precizând că se aştepta la astfel de performanţe, după zece ani de muncă: „A luat peste 40 de medalii până acum, a fost vicecampioană europeană şi la juniori, ne aşteptam să ajungă aşa departe. Ne bucurăm foarte mult pentru toate performanţele ei“.

Adevarul
Postat în 16 octombrie 2010
Nume:
E-mail: (optional)
Zâmbet: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

Control de Spam: Pentru a confirma că nu eşti un spammer, scrie "hello" în secţiunea de mai jos (fără ghilimele).

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsCondiții de Utilizare / Webmaster: Monagym / Găzduit de către: Hermon.net