Bine aţi venit pe Amelia Racea Online, site dedicat talentatei gimnaste Amelia Racea. Amelia este câştigătoarea medaliei de aur în finala de la bârnă şi medaliată cu bronz pe echipe la Campionatul European din 2010! Amelia a câştigat deasemenea şi titlul individual la competiţiile City of Jesolo Trophy din Italia şi Lugano Trophy din Elveţia. La Festivalul Olimpic al Tineretului European ce a avut loc în Tampere a câştigat în total şase medalii dintre care două de aur (la sărituri şi bârnă) şi patru de argint (la sol, paralele, individual şi cu echipa). Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Amelia!

Nu uita să semnezi Cartea de oaspeţi pentru a-ţi spune părerea despre acest website!

Reprezentantele României la Euro
ParaleleLotul României pentru Campionatele Europene de Gimnastică ce se vor desfășura la Berlin între 6 și 10 aprilie a fost publicat pe situl oficial al competiției.
Așadar, reprezentantele țării noastre, după cum probabil ați bănuit vor fi: Ana Porgras, Sandra Izbașa, Amelia Racea și Diana Chelaru.
Conform listei, Ana, Diana și Amelia vor concura la toate cele 4 aparate iar Sandra va concura la sărituri, bârnă și sol.


Multă baftă fetelor! O să aveți mulți susținători nu doar în fața televizoarelor ci și în sală . wink
Postat în 25 martie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Verificare surpriză
Cele patru gimnaste care țintesc podiumul european peste 3 săptămâni au fost testate ieri de antrenorii lor, Mariana Bitang și Octavian Bellu care le-au pregătit o verificare surpriză în condiții de concurs.


"Merg la Berlin doar cele care au ce arăta", spune Octavian Bellu


Mă bucur că Ama spune că se simte mai pregătită și e încrezătoare în propriile forțe.Filmare TVR
Postat în 13 martie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Motivul neparticipării la Cottbus
training
FOTO:GSP


Antrenorul lotului olimpic de gimnastică al României, Mariana Bitang, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că cele patru gimnaste înscrise iniţial la FIG Challenger Cup, de la Cottbus, nu vor mai participa, deoarece organizatorii au schimbat programul competiţiei.


"Noi ajungeam joi seară, la Cottbus, iar a doua zi, la ora 14.00, erau programate calificările. Am fi avut astfel timp de un antrenament. Organizatorii au decis să mute calificările concursului feminin la ora 10.00 dimineaţa, astfel că nu mai rămînea timp de nimic. Abia ne trezeam şi plecam la concursul de calificare. S-a decis că e mai bine să nu participăm cu fetele în acest caz. Ele vor merge doar la Internaţionalele Franţei".


Competiţia de la Cottbus va fi urmată în calendarul continental de Internaţionalele Franţei, la Paris-Bercy, în 19 şi 20 martie. România va fi reprezentată de Flavius Koczi şi Marius Berbecar, la masculin, respectiv Diana Chelaru, Ana Porgras şi Sandra Izbaşa.
La concursul din Franţa au fost invitaţi doar finaliştii pe aparate de la CM de anul trecut, plus cei mai buni patru sportivi, pe fiecare aparat, conform ranking-ului mondial din 2010. Din delegaţia României vor face parte şi antrenorii Ştefan Gal, Octavian Bellu şi Lucian Sandu.


La puţin timp după Internaţionalele Franţei, gimnastica artistică de pe continent va intra în febra Campionatelor Europene, programate între 2 şi 10 aprilie, la Berlin.


Sper să o vedem pe Ama la Europene! wink
Postat în 11 martie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Fetele nu mai merg la Cottbus :(

FOTO: www.thecouchgymnast.com


Conform unei decizii de ultim moment, fetele nu vor participa în acest week-end la competiția de la Cottbus, anunță Federația Română de Gimnastică.
Din păcate nu se precizează și motivele acestei modificări... sper doar că participarea la Cupa Mondială de la Paris nu va fi și ea anulată.
Postat în 9 martie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Racea, la „Turneul maeştrilor” din GermaniaGimnasta Amelia Racea, legitimată la CNS-CSS „Cetate” Deva, va concura la paralele şi bârnă la ediţia a 35-a a galonatei întreceri „Turneul Maeştrilor” din Germania. Competiţia va deschide „FIG Gymworld Challenger Cup 2011” şi va alinia la start alte trei gimnaste şi patru gimnaşti din România.Opt români la start
Campioană europeană la bârnă şi sportiva numărul unu a judeţului în 2010, Racea este singura dintre cele şapte sportive de la Cetate Deva care fac parte din lotul olimpic al României, invitată la concursul de Cupă Mondială de la Cottbus. „Ne aşteptam să fie pe lista de invitaţi şi Raluca Haidu, medaliată cu bronz la bârnă la Campionatul European, dar numai Racea a îndeplinit criteriile de participare”, a spus Adrian Liga, directorul CNS CSS „Cetate” Deva. Alături de Racea, vor mai concura la Cottbus, între 11-13 martie, alţi şapte componenţi ai loturilor olimpice ale României.
Octavian Belu şi Mariana Bitang, antrenorii lotului feminin, vor miza pe Ana Porgras (paralele şi bârnă), Diana Chelaru (sărituri şi sol), Sandra Izbaşa (sărituri şi sol), iar antrenorii lotului masculin îi vor trimite în arenă pe Alin Jivan, Cosmin Iancu, Marius Berbecar şi Vlad Cotuna.Competiţie de elită
„Turneul maeştrilor” a ajuns la a 35-a ediţie şi este un eveniment de tradiţie în Germania. Concursul va deschide seria etapelor de Cupă Mondială „FIG Gymworld Challenger Cup 2011”şi se remarcă prin prezenţa pe listele de start a unor strălucitoare vedete din 45 de ţări. Organizatorii au invitat la concurs numai campioni mondiali, continentali şi olimpici. Fiecare naţiune participantă are dreptul să înscrie doar câte doi sportivi într-o finală pe aparate. Premiile totale ale competiţiei sunt de 25.000 de franci elveţieni.
Româncele Ana Porgras, campioană mondială la bârnă, Sandra Izbaşa, medaliată cu aur la sol la Jocurile Olimpice din 2008, Diana Chelaru şi Amelia Racea vor avea ca adversare gimnaste de top precum Oksana Chusovitina, Elisabeth Seitz, Kim Bui şi Marie Sophie Hindermann.Sursa: Mesagerul Hunedorean
Postat în 7 martie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Încep competițiile
S-a afișat de curând lista participanților la Cupa Mondială de la Cottbus (11-13 martie 2011) și avem frumoasa surpriză să le găsim printre concurente pe:


Amelia Racea
Ana Porgras
Diana Chelaru
Sandra IzbașaVerificați pagina Evenimente Următoare pentru a afla la ce competiții va mai participa Amelia pe viitor.
Postat în 22 februarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Ama, în cărți pentru europene

Deși pare să aibă ceva probleme cu ritmul de lucru, Amelia se simte mai puternică și mai pregătită în anul ce tocmai a început.


Postat în 22 februarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Amelia Racea, cel mai bun sportiv al anului în judeţul Hunedoara


Gimnasta Amelia Elena Racea, legitimată la Colegiul Naţional Sportiv "Cetate" Deva, a fost declarată cel mai bun sportiv al anului 2010 în judeţul Hunedoara, de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, acesta fiind al doilea an consecutiv când titlul este câştigat de gimnastă.

Medalia de aur la bârnă cucerită, în luna mai, în cadrul Campionatelor Europene de gimnastică artistică de la Birmingham - singura medalie de aur a României la senioare -, dar şi medalia de bronz câştigată cu echipa României au fost performanţele care i-au adus Ameliei Racea titlul de "Sportivul anului 2010" în judeţul Hunedoara. Tot în acest an, sportiva de 15 ani Amelia Racea a devenit campioană naţională la paralele şi a câştigat medalia de bronz la individual compus la Campionatele Naţionale de Maestre de la Reşiţa.

Astfel, cel mai bun antrenor al judeţului Hunedoara a fost declarat, pentru a cincea oară la rând, Liliana Cosma - gimnastică artistică - de la Colegiul Naţional Sportiv "Cetate" Deva, grupare care şi în 2010 a fost declarată "clubul public cu cele mai bune rezultate din judeţ", în timp ce Clubul Sportiv Comexim din Lupeni a fost desemnat "cel mai bun club privat".

Directorul executiv interimar al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Hunedoara, Marieta Ilcu-Răileanu, a anunţat că topurile complete ale celor mai buni sportivi ai judeţului în 2010 la sporturi olimpice şi neolimpice, dar şi ale tehnicienilor vor fi date publicităţii la jumătatea lunii ianuarie 2011. Totodată, ea a anunţat că festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi, antrenori şi cluburi din judeţul Hunedoara va avea loc la finele lunii ianuarie 2011, atunci când la Deva vor veni şi componentele lotului naţional feminin de gimnastică al României.

Articol de Sami Tamaş(Deva)

Sursa: Prosport
Postat în 5 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Amelia a ratat mondialele


Din păcate ruptura fibrilară a Ameliei s-a accentuat la Rotterdam, în consecință ea nu a putut concura la Campionatele Mondiale.

Deși părea să se simtă mai bine și a făcut antrenamentele pe podium, Amelia nu a putut trece peste dureri, ratând aceste campionate.

Să te faci bine, Ama!
Postat în 5 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Bitang despre Amelia in ProSport

ProSport a publicat zilele trecute un interviu cu Mariana Bitang despre Mondialele de la Rotterdam care vor incepe in cateva zile, interviu in care doamna Bitang este intrebata si despre starea Ameliei care este trecuta ca si rezerva in lotul pentru Mondiale. Iata ce raspunde:

Prosport - Campioana europeană Racea va putea concura?
M. Bitang - Ea a făcut o miniruptură fibrilară care a scos-o câteva zile din pregătire şi sperăm ca până la momentul concursului să o recuperăm. Ama şi-a reluat treptat antrenamentele doar de două zile, dar e îmbucurător că nu o mai doare şi sper să ajute echipa.


Speram ca starea Ameliei s-a imbunatatit si ca o vom vedea concurand la Rotterdam.
Multa sanatate Amelia!
Postat în 16 octombrie 2010.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsCondiții de Utilizare / Webmaster: Monagym / Găzduit de către: Hermon.net