Bine aţi venit pe Amelia Racea Online, site dedicat talentatei gimnaste Amelia Racea. Amelia este câştigătoarea medaliei de aur în finala de la bârnă şi medaliată cu bronz pe echipe la Campionatul European din 2010! Amelia a câştigat deasemenea şi titlul individual la competiţiile City of Jesolo Trophy din Italia şi Lugano Trophy din Elveţia. La Festivalul Olimpic al Tineretului European ce a avut loc în Tampere a câştigat în total şase medalii dintre care două de aur (la sărituri şi bârnă) şi patru de argint (la sol, paralele, individual şi cu echipa). Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Amelia!

Nu uita să semnezi Cartea de oaspeţi pentru a-ţi spune părerea despre acest website!

Euro 2011 - Acordarea medaliilor la individual
>Felicitări Ama! La cât mai multe medalii!Reportaj TVR:Postat în 10 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Euro 2011 - Ama pe locul 7 la sărituri

FOTO: Reuters

Astăzi a avut loc finala la sărituri în cadrul Campionatului European de la Berlin, finală în care reprezentantele noastre Amelia Racea și Sandra Izbașa au avut evoluții bune și foarte bune.


Sandra a reușit să surprindă într-un mod foarte plăcut și a câștigat medalia de aur, urmată fiind de Oksana Chusovitina și Ariella Kaeslin iar Amelia a terminat concursul pe locul 7 după o primă săritură executată mai bine în calificări și notată azi cu 14.000 (D 5.8) și o a doua executată mult mai bine dar de o dificultate mai mică notată cu 13.450 (4.8)


A fost un concurs bun și folositor pentru Amelia, ea neavând oricum destulă dificultate pentru a fi pe podium însă execuțiile ei frumoase, deși nu prea apreciate de arbitrii îmi dau speranță că poate mult mai mult, dorință să aibă!


Felicitări Ama și... zâmbește mai mult, că ești tare frumoasă!
Rezultate:
1. Sandra Izbasa(ROU) 14.675
2. Oksana Chusovitina(GER) 14.538
3. Arielle Kaeslin(SUI) 14.475
4. Tatiana Nabieva(RUS) 14.288
5. Elisabeth Seitz(GER) 14.188
6. Giulia Steingruber(SUI) 14.000
7. Elena Racea(ROU) 13.150
8. Nastassia Marachkouskaya(BLR) 13.063
Postat în 9 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
Euro 2011 - Bronz la individual pentru Amelia!Astăzi a avut loc finala feminină la individual compus a Campionatului European de la Berlin unde surpriza a venit din partea revenirii spectaculoase pe care ne-a oferit-o Amelia care a reușit să câștige medalia de bronz cu un total de 56.600 în urma rusoaicei Anna Dementyeva și a nemțoaicei Elizabeth Seitz.


Amelia a evoluat frumos și constant la toate aparatele fiind notată cu: 14.400 la sărituri, 13.825 la paralele, 14.550 la bârnă și 13.825 la sol.


Felicitări Amelia!!! Ce revenire după un concurs de calificări mai puțin reușit! Ai văzut că poți? smile
”Eu îmi doream foarte mult o medalie la individual compus și cu toate că ziua de calificări a fost foarte proastă, nu m-am dat batută. Mi-a fost greu la sărituri, la ultimul aparat, pentru că nu îmi place să fiu ultima, dar a mers. Totuși nu sunt mulțumită pe deplin, puteam mai bine și diferența este foarte mică față de locul 2. Prima care mi-a spus că am luat medalie a fost Diana, eu nu am vrut sa ma uit pe tabelă să văd rezultatele. Când am intrat în concurs mi-am dorit să fac exercițiile ca la antrenamente. Atunci nu mă gândeam la medalie”, a declarat Amelia Racea pentru romgym.ro.
Pentru finala de la sărituri de sâmbătă, Amelia nu visează la medalie: ”Vreau doar să-mi fac săriturile cât mai bine”.
Rezultate finale:
1. Anna Dementieva(RUS) 57.475
2. Elisabeth Seitz(GER) 56.700
3. Elena Racea(ROU) 56.600
4. Diana Maria Chelaru(ROU) 56.325
5. Carlotta Ferlito(ITA) 55.825
6. Vanessa Ferrari(ITA) 55.475
7. Celine Van Gerner(NED) 55.450
8. Arielle Kaeslin(SUI) 55.375
Filmulețe din finală:

Podiumul la AA:


Postat în 8 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Euro 2011 - filmulețe din calificări
Săritura Ameliei:

Bârna:

Solul:


Postat în 7 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Euro 2011 - calificări

Amelia Racea nu a prins o zi prea bună astăzi în cadrul concursului de calificări desfășurat la Berlin însă a reușit totuși să se califice în finala la individual compus desfășurată vineri, 8 aprilie și în finala la sărituri de sâmbătă, 9 aprilie 2011 a Campionatului European.


După un început promițător la paralele, unde avea șanse de calificare în finală, Amelia a ratat chiar la coborâre fiindu-i astfel afectată și dificulatatea exercițiului (doar 5.5) și nota la execuție (7.175) iar cu un total de 12.675 nu a mai putut spera la calificare în această finală.


În a doua rotație Amelia a evoluat la bârnă unde a fost notată cu 13.875 (D 5.7 + E 8.175), punctaj care nu i-a permis accederea în finală.


A urmat solul care i-a pus din nou mari probleme Ameliei, ea ratând la una din diagonalele necesare pentru a îndeplini cerințele unui exercițiu complet. În final a primit 10.925 - D 4.5 + E 6.525 - penalizare 0.1 pentru ieșire din covor.


La sărituri în schimb Ama s-a adunat destul de bine și a reușit calificarea în finală de pe poziția a opta cu 13.937 (14.525 - D 5.8 + 13.350 - D 4.8)


După așa o zi grea pentru Ama mă bucur că s-a calificat la individual, deși doar de pe poziția 22 cu 52.000 puncte dar sunt sigură ca în finală va fi mult mai bine.


Tare Ama!!!!! Ai încredere în tine că poți!Imagini din calificări
Sursa: TVR
Postat în 6 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Fetele au efectuat antrenamentul pe podium

Ana Porgras, Sandra Izbaşa, Amelia Racea şi Diana Chelaru au efectuat luni, 4 aprilie, antrenamentul pe podium din sala Max Schmeling din Berlin, gazda CE 2011 de gimnastică artistică, luând primul contact cu aparatele pe care vor evolua în calificările de miercuri.


A fost un antrenament în care fetele au luat contactul cu aparatele, cu atmosfera de concurs. Sala este intimă, est bună, aparatele sunt bune. A fost o problemă dimineaţă, la prima serie (Ana Porgras şi Amelia Racea – n. red.) s-a desfăşurat antrenamentul cu nişte spoturi de lumină concentrate pe aparate care au deranjat foarte mult. Dar, după prima serie s-au aprins luminile pentru că fetele trebuie să se antreneze în condiţiile în care concurează. Mai avem marţi două antrenamente, sunt lucruri obişnuite. Fiecare a încercat să-şi controleze ce o interesa în execuţia pe care o va face la concursul adevărat”, a declarat antrenorul Octavian Bellu în exclusivitate pentru Agerpres.


Marţi se fac înscrierile nominale pentru concursul feminin de calificare şi Octavian Bellu nu s-a decis încă cine va concura la toate cele 4 aparate: ”Deocamdată vrem să vedem cum vor evolua şi marţi, nu e nimic de bătut în cuie. A fost un antrenament util aşa cum este de fiecare dată antrenamentul pe podium”.


Fetele vor prezenta aceleaşi exerciţii ca şi la Rotterdam, la Mondialele 2010. Timpul a fost insuficient pentru a adăuga elemente de dificultate sporită. ”Singurul lucru de remarcat este că Sandra Izbaşa face şi o a doua săritură, cu un grad de dificultate mai mic, dar pe care poţi construi mai departe o săritură mai grea. Încolo, fetele trebuie să câştige în siguranţă, în amplitudine, curăţenia cu care execută, în ţinută, lucruri care sunt greu de rezolvat după ce ani de zile au persistat în a antrena o greşeală sau o poziţie vicioasă pe aparate. Încercăm să le rezolvăm din mers, pentru că nimeni nu ne aşteaptă”, a adăugat antrenorul coordonator al fetelor.


Fetele noastre sunt favorite în special la bârnă şi sol, dar Octavian Bellu priveşte cu circumspecţie acest gen de pronosticuri, mai ales că surprizele nu ocolesc acest gen de competiţii: ”Nu pot să zic şi nu fac prezumţii, pentru că un concurs este surprinzător, imprevizibil. Am văzut de exemplu o fetiţă din Israel care sare foarte bine, dar nimeni nu a băgat-o în seamă. Nimeni nu este deţinătorul titlului european dinainte, numai pentru motivul că are ceva în antecedente, sau că, vezi Doamne, calculul hârtiei spune aşa ceva”.


Sursa: radio Reșița


Echipa României la TVR:

EDIT Câteva filmulețe de la antrenamente:

Postat în 5 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Fetele au plecat încrezătoare spre Berlin


Sursa: DIGIsport
Postat în 3 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
VIDEO - Antrenamentul de la Izvorani
GSP.RO a prezentat ieri LIVE antrenamentul de la Izvorani al lotului naţional de gimnastică!


La antrenamentul transmis LIVE de GSP.ro au fost prezente cele patru gimnaste care vor pleca la Europenele de la Berlin: Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Amelia Racea şi Diana Chelaru.


Avem mai jos şi câteva momente înregistrate de la antrenament. Mulțumim GSP!

Câteva momente din antrenament sunt prezentate și pe www.Sport.ro și www.TVR.ro

Prietena noastră Amalia a reșit să înregistreze câteva momente de la sfârșitul transmisiei GSP în care a surprins și solurile Anei și Ameliei. Le puteți urmări mai jos însă aveți grijă la sunet. smile

Postat în 1 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Speranţe pentru Euro


FOTO:GSP


Amelia Racea, Ana Porgras şi Diana Chelaru abia aşteaptă să intre în concurs la Campionatele Europene de la Berlin (6-10 aprilie).


Campioana europeană de la bîrnă, campioana mondială de la bîrnă şi vicecampioana mondială de la sol îşi doresc să cucerească din nou lumea şi Europa prin exerciţiile lor. Amelila Racea, Ana Porgras şi Diana Chelaru pleacă sîmbătă spre Berlin cu geamantanele pline de speranţe şi de vise în formă de medalii. E o nouă competiţie cu multe emoţii pentru gimnastele din România.[...]


În 2010, Amelia Racea intra în finala de la bîrnă a Campionatelor Europene în locul Anei Porgras care se accidentase. A surprins pe toată lumea şi a luat medalia de aur. După un an, ea e pregătită să-şi apere titlul. "Acum sînt mai pregătită, mai încrezătoare. Mi-aş dori din tot sufletul să iau din medalia de aur", a spus Ama. Ea se simte cel mai bine pregătită la bîrnă, chiar dacă vrea medalie la acest aparat, în aceaşi măsură îşi doreşte şi o distincţie la individual compus.


Sursa: GSP
Postat în 31 martie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
ULTIMA DIAGONALĂ dinaintea EuropenelorSursa: DIGI sport
Postat în 29 martie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsCondiții de Utilizare / Webmaster: Monagym / Găzduit de către: Hermon.net