Welcome to Amelia Racea Online, dedicated to the talented Romanian Artistic Gymnast Amelia. Amelia is the gold medalist in the Balance Beam Final and a bronze medalist with her team at the 2010 European Championship! Amelia also won the all around junior title at both the City of Jesolo Trophy Competition in Italy and the Lugano Trophy in Switzerland. At the 10th European Youth Olympic Festival in Tampere, she won a total a six medals; two gold (vault and beam) and four silver (floor, uneven bars, all around and with her team). Check around this website to learn more about Amelia!

Don't forget to sign the Guestbook and let us know what you think of the website!

Amelia Racea s-a dus la gimnastică după ce a văzut JO de la Sidney


Performanţele gimnasticii româneşti de la Olimpiada din 2000, unde echipa feminină a devenit campioană, au inspirat-o pe Amelia Racea. La doar 15 ani, gorjeanca a devenit campioană europeană la bârnă şi vrea să calce pe urmele Nadiei Comăneci.

Amelia Racea practică gimnastica de la şase ani şi, după zece ani de muncă, tânăra sportivă născută la Târgu Jiu şi crescută la Turceni a câştigat singura medalie de aur a României la Campionatele Europene de la Birmingham.De zece ani munceşte pentru visul ei

Gorjeanca a decis singură să urmeze acest sport şi aşa a juns la Deva, clubul cel mai apropiat de localitatea natală şi unde se putea pregăti în condiţii de performanţă. Părinţii nu s-au putut opune şi i-au permis să îşi urmeze visul de a deveni într-o zi o mare campioană. „Amelia a hotărât singură, acum zece ani, că vrea să facă gimnastică. Nu avea nici şase anişori şi urmărea la televizor Jocurile Olimpice de la Sidney. A spus atunci: «vreau să merg şi eu la gimnastică!» Noi nu ne-am opus şi am dus-o la clubul din Deva, iar de atunci, de zece ani, munceşte pentru visul ei“, a spus tatăl campioanei, Marius Racea, care a urmărit la televizor, cu sufletul la gură, evoluţia fiicei sale la Campionatele Europene.Îşi vede părinţii o dată pe lună

Chiar dacă şi-a ales singură drumul spre gimnastică, Amelia a avut un exemplu şi în familie, mama sa. Carmen Racea, care a practicat şi ea acest sport, dar la nivel de amatori, este acum mândră de fiica sa, în care spune că a avut mereu încredere: „Are potenţial şi este foarte muncitoare. A plecat de lângă mine să facă acest sport, de la şase ani. O văd o singură dată pe lună, dar sunt foarte mândră de ea“.

Tatăl Ameliei este poliţist, fiind şef de post în comuna gorjeană Plopşor. Marius Racea nu a fost surprins de rezultatul fiicei sale, precizând că se aştepta la astfel de performanţe, după zece ani de muncă: „A luat peste 40 de medalii până acum, a fost vicecampioană europeană şi la juniori, ne aşteptam să ajungă aşa departe. Ne bucurăm foarte mult pentru toate performanţele ei“.

Adevarul
Posted on Oct 16 2010
Name:
E-mail: (optional)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

Spam Control: To confirm you are not a spammer, please write "hello" in the box below (without the quotes).

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsTerms of Use / Webmaster: Monagym / Hosted By: Hermon.net