Welcome to Amelia Racea Online, dedicated to the talented Romanian Artistic Gymnast Amelia. Amelia is the gold medalist in the Balance Beam Final and a bronze medalist with her team at the 2010 European Championship! Amelia also won the all around junior title at both the City of Jesolo Trophy Competition in Italy and the Lugano Trophy in Switzerland. At the 10th European Youth Olympic Festival in Tampere, she won a total a six medals; two gold (vault and beam) and four silver (floor, uneven bars, all around and with her team). Check around this website to learn more about Amelia!

Don't forget to sign the Guestbook and let us know what you think of the website!

Următoarea oprire: Ghent, Belgia


Gimnastele Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Amelia Racea şi Diana Chelaru vor participa, în zilele de 11 şi 12 septembrie, la a patra etapă a Cupei Mondiale din 2010, care se va desfăşura la Ghent (Belgia), informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Gimnastică, citat de MEDIAFAX.

La competiţia din Belgia şi-au anunţat prezenţa peste 200 de gimnaste şi gimnaşti din peste 30 de ţări. Conform sursei citate, Cupa Mondială din Belgia reprezintă un prilej de pregătire pentru sportivele din România, în vederea Campionatelor Mondiale de gimnastică ce vor avea loc în perioada 16 – 24 octombrie, la Rotterdam.

Sursa: Prosport
Posted on Oct 16 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
Palpitaţii pentru Racea


Amelia Racea, campiona europeană la bârnă, poate răsufla liniştită: suspiciunile medicilor, că ar fi bolnavă de inimă, s-au infirmat.
După ce, în ultima săptămână, a fost oprită de la efort şi trimisă de medicii de la INMS să refacă testele cardiologice, Ama a primit ieri acordul doctorilor de a-şi relua pregătirea. "Doamna Bitang ne-a ajutat să luăm legătura cu unul dintre cei mai buni cardiologi din Bucureşti, ca să fim siguri că este pe mâini bune", explică antrenorul Nicolae Forminte.

Acum două zile, Amelia a fost consultată de doctorul Vinereanu, de la Spitalul Universitar. A urmat un EKG de efort, o ecografie Doppler, iar apoi i s-a pus şi un holter de ritm. "Ne-am liniştit. Se pare că problema era de la nişte paraziţi intestinali, ia acum tratament şi vom vedea cum evoluează lucrurile", a conchis Forminte.

Prosport
Posted on Oct 16 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
Amelia Racea nu se aştepta la o medalia de aur deşi o dorea
Campioana Europeană de la bârnă, la Europenele de la Birmingham, Amelia Racea, a spus că nu se aştpta să câştige aurul deşi îşi dorea o medalie. Aceasta a sosit ieri în România dar nu a avut încă timp să ajungă acasă, ea mergând direct la Deva unde se antrenează.

Campioana nu a avut timp să treacă pe acasă, pe la Turceni, de la Birmingham mergând direct la Deva. Ea şi-a văzut însă părinţii, care au aşteptat-o la aeroport. „Am vorbit cu ea, era foarte fericită. Nu se aştepta la această medalie, dar şi-o dorea enorm. Acum vrea să repete performanţa şi la Mondiale, iar apoi la Olimpiadă“, a precizat tatăl gimnastei.

Amelia e o fată care gândeşte matur

Racea a ajuns în concursul senioarelor la bârnă înlocuind-o pe Ana Porgras, care s-a accidentat la gleznă şi nu a mai putut continua. Amelia era programată să participe la finalele de la sărituri şi sol, dar accidentarea colegei sale a dus la această schimbare şi la participarea sa la aparatul la care devenise  vicecampioană europeană de juniori în 2008. „Nu ştiu dacă a avut noroc, pentru că în acest sport toate fetele au probleme medicale, multe se accidentează“, susţine tatăl, Marius Racea.

Antrenorul junioarelor de la CS Cetate Deva, unde tânăra s-a pregătit în ultimi ani, Florin Cotuţiu, spune că Amelia Racea şi-a dorit mereu să ajungă la marea performanţă: „Este o fată care gândeşte foarte matur. Se mobilizează excelent în concursuri. Când era la lotul de junioare tot timpul spunea că vrea să devină a doua Nadia“.Iubeşte dulciurile dar nu face excese

Deşi gimnastica impune un regim strict, Amelia Racea este mare amatoare de dulciuri. „Cel mai mult îi plac prăjiturile, dar şi plăcinta sau chiftelele. Când vine acasă mănâncă tot ce vrea, dar foarte puţin“, susţine tatăl.   La rândul său, antrenorul de la junioare, Florin Cotuţiu, spune că Amelia are preocupări normale în afara sălii şi că îi place să asculte muzică, să iasă cu prietenele, să-şi cumpere câte un parfum atunci când pleacă în străinătate sau să navigheze pe internet.

Adevarul
Posted on Oct 16 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
"Am muncit noua ani pentru medalia de aur"


Antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastica, Nicolae Forminte, a mentionat la revenirea in tara de la CE de la Birmingham ca acesta "a fost cel mai greu European", deoarece "aceasta generatie nu avea incredere in ce poate sa faca". Amelia Racea, sportiva care a adus singura medalie de aur a senioarelor la competitia de la Birmingham s-a declarat fericita pentru obtinerea unei medalii pentru care a muncit noua ani.

"Sunt fericita pentru aceasta medalie, am muncit noua ani pentru ea. De acum imi doresc sa fiu sanatoasa si sa pot sa-mi fac treaba cat mai bine. Medalia de la europene imi da mult mai multa incredere", a spus Amelia Racea la revenirea in tara. (Mediafax)

"Ma bucur foarte mult pentru medalia de la barna. Daca executam elementele mai bine as fi avut sanse mai mari sa iau aurul, dar, pentru inceput, e bun si acest bronz. Am mai multa incredere de acum si sper sa particip si la mondiale", a mentionat si Raluca Haidu.

''A fost cel mai greu European pentru mine pana in momentul de fata, pentru singurul motiv ca aceasta generatie nu avea incredere in ce poate sa faca. Probabil ca si evolutia ezitanta din finala pe echipe, s-a datorat tocmai acestui lucru. Sunt mai multe plusuri, mai multe minusuri, care urmeaza sa fie analizate. Sa vedem ce putem face. A mai trecut un concurs, ramane sa ne pregatim pentru mondiale. Prea multe de spus nu sunt. Daca eu am sau nu incredere in aceste fete este mai putin important. Important este daca ele au capacitatea sa se autodepaseasca. Gimnastica din ziua de azi e atat de complexa, incat este greu s-o definesti. Eu sper din suflet sa aiba capacitatea, sa ma ajute sa le ajut, sa-mi inchei cariera de antrenor cu bine'', a declarat Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al lotului de senioare. (Tvr)

Campioana europeana in 2008, Romania a obtinut medalia de bronz la concursul pe echipe din cadrul Campionatelor Europene de Gimnastica feminina de la Birmingham (Marea Britanie). La finalele pe aparate, Amelia Racea a adus Romaniei medalia de aur la barna, Raluca Haidu a cucerit bronzul la acelasi aparat, iar Diana Chelaru a obtinut medalia de bronz la sol.

Tricolorele junioare au obtinut argint la concursul pe echipe, Larisa Iordache a devenit campioana europeana la barna si medaliata cu bronz la individual compus, iar Diana Bulimar a ocupat ultima treapta a podiumului la paralele.

HotNews.ro
Posted on Oct 16 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
Amelia Racea s-a dus la gimnastică după ce a văzut JO de la Sidney


Performanţele gimnasticii româneşti de la Olimpiada din 2000, unde echipa feminină a devenit campioană, au inspirat-o pe Amelia Racea. La doar 15 ani, gorjeanca a devenit campioană europeană la bârnă şi vrea să calce pe urmele Nadiei Comăneci.

Amelia Racea practică gimnastica de la şase ani şi, după zece ani de muncă, tânăra sportivă născută la Târgu Jiu şi crescută la Turceni a câştigat singura medalie de aur a României la Campionatele Europene de la Birmingham.De zece ani munceşte pentru visul ei

Gorjeanca a decis singură să urmeze acest sport şi aşa a juns la Deva, clubul cel mai apropiat de localitatea natală şi unde se putea pregăti în condiţii de performanţă. Părinţii nu s-au putut opune şi i-au permis să îşi urmeze visul de a deveni într-o zi o mare campioană. „Amelia a hotărât singură, acum zece ani, că vrea să facă gimnastică. Nu avea nici şase anişori şi urmărea la televizor Jocurile Olimpice de la Sidney. A spus atunci: «vreau să merg şi eu la gimnastică!» Noi nu ne-am opus şi am dus-o la clubul din Deva, iar de atunci, de zece ani, munceşte pentru visul ei“, a spus tatăl campioanei, Marius Racea, care a urmărit la televizor, cu sufletul la gură, evoluţia fiicei sale la Campionatele Europene.Îşi vede părinţii o dată pe lună

Chiar dacă şi-a ales singură drumul spre gimnastică, Amelia a avut un exemplu şi în familie, mama sa. Carmen Racea, care a practicat şi ea acest sport, dar la nivel de amatori, este acum mândră de fiica sa, în care spune că a avut mereu încredere: „Are potenţial şi este foarte muncitoare. A plecat de lângă mine să facă acest sport, de la şase ani. O văd o singură dată pe lună, dar sunt foarte mândră de ea“.

Tatăl Ameliei este poliţist, fiind şef de post în comuna gorjeană Plopşor. Marius Racea nu a fost surprins de rezultatul fiicei sale, precizând că se aştepta la astfel de performanţe, după zece ani de muncă: „A luat peste 40 de medalii până acum, a fost vicecampioană europeană şi la juniori, ne aşteptam să ajungă aşa departe. Ne bucurăm foarte mult pentru toate performanţele ei“.

Adevarul
Posted on Oct 16 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
Amelia Racea: "Sunt fericită pentru medalie"


Gimnasta Amelia Racea a declarat, luni, la revenirea în România de la Campioatele Europene de la Birmingham, că a muncit nouă ani pentru medalia de aur obţinută la această competiţie şi că reuşita îi dă multă încredere.

"Sâmbătă seară, nu ştiam exact ce va fi şi totul depindea de Ana (n.r. - Porgras) dacă poate să intre în concurs sau nu. M-am bucurat foarte mult că mi s-a acordat o şansă şi am profitat de ea la maxim. Ana mi-a spus să-mi fac treaba cât mai bine şi fără emoţii. Sunt fericită pentru această medalie, am muncit nouă ani pentru ea. De acum îmi doresc să fiu sănătoasă şi să pot să-mi fac treaba cât mai bine. Medalia de la europene îmi dă mult mai multă încredere", a spus Racea.

Ana Porgras a declarat că Racea a obţinut o medalie foarte importantă pentru România. "Îmi pare rău că am ratat finalele, pentru că ştiam ce pot să fac. Până la urmă asta a fost să fie, aşa a vrut Dumnezeu. M-am bucurat foarte mult pentru Amelia şi sper că i-am dat şi eu puţin noroc. I-am ţinut pumnii şi a obţinut o medalie foarte importantă pentru România. Dacă aş fi intrat eu în concurs nu ştiu dacă aş fi reuşit să fac prea multe", a precizat Porgras.

Raluca Haidu, medaliată cu bronz la bârnă, speră să participe şi la Campionatele Mondiale de gimnastică: "Mă bucur foarte mult pentru medalia de la bârnă. Dacă executam elementele mai bine aş fi avut şanse mai mari să iau aurul, dar, pentru început, e bun şi acest bronz. Am mai multă încredere de acum şi sper să particip şi la mondiale".

Delegaţia României care a participat la Campionatele Europene de gimnastică feminină de la Birmangham a sosit la Bucureşti, pe aeroportul Henri Coandă, luni seară, în jurul orei 23.30.

România a încheiat, duminică, participarea la Campionatul European cu următorul bilanţ:

Junioare - medalie de argint pe echipe, medalie de aur la sol, argint la bârnă şi bronz la individual-compus (Larisa Iordache), medalie de bronz la paralele (Diana Bulimar)

Senioare - medalie de bronz pe echipe, aur la bârnă (Amelia Racea) şi bronz la bârnă (Raluca Haidu), medalie de bronz la sol (Diana Chelaru).

Prosport
Posted on Oct 16 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
Marius Racea: Amelia a hotărât singură să înceapă o carieră în gimnastică la nici şase ani


Marius Racea, tatăl Ameliei Racea, câştigătoarea medaliei de aur în proba de bârnă la Campionatele Europene de la Birmingham, a declarat luni că fiica sa a hotărât singură, până să împlinească şase ani, să înceapă o carieră în gimnastică.


"Amelia a hotărât singură, acum zece ani, că vrea să facă o carieră în gimnastică. Nu avea nici şase anişori şi urmărea la televizor Jocurile Olimpice de la Sidney. A spus atunci: «Vreau să merg şi eu la gimnastică». Noi nu ne-am opus şi am dus-o la clubul din Deva, iar de atunci, de zece ani, munceşte pentru visul ei", a declarat tatăl campioanei, Marius Racea, care a urmărit duminică la televizor evoluţia fiicei sale la Campionatele Europene.

Amelia a început gimnastica la CS Cetate Deva pentru că era cel mai apropiat club de comuna Plopşoru, judeţul Gorj, acolo unde locuieşte familia Racea. "Era cel mai apropiat de judeţul Gorj şi ştiam că acolo se va putea pregăti în condiţii de performanţă având aproape şi lotul naţional", a adăugat tatăl gimnastei.

Şef de post la Poliţia din comuna Plopşoru, tatăl sportivei afirmă că nu a fost surprins de medalia de aur obţinută de Amelia: "Noi ne aşteptam să ajungă aici, a luat peste 40 de medalii până acum, a fost vicecampioană europeană şi la juniori. Ne bucurăm foarte mult pentru toate performanţele ei".

Chiar dacă şi-a ales singură drumul spre gimnastică, Amelia a avut un exemplu şi în familie, mama sa, Carmen Racea, care a practicat şi ea acest sport, însă nu la un nivel de mare performanţă. Aceasta a menţionat că a avut întotdeauna mare încredere în Amelia. "De mică a decis ce va face în viaţă, munceşte foarte mult şi antrenorii au crezut mereu că va ajunge departe. Mă bucur că a reuşit pentru că a plecat de acasă de la şase ani şi a muncit mult să ajungă aici", a menţionat Carmen Racea.

Sportiva Amelia Racea a câştigat, duminică, medalia de aur în proba de bârnă, din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică de la Birmingham.

Mediafax

Posted on Oct 16 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
Visul ROMÂNESC! Vezi cum s-a apucat de gimnastică Amelia, campioana europeană


Marius Racea, tatăl Ameliei Racea(foto centru), câştigătoarea medaliei de aur în proba de bârnă la Campionatele Europene de la Birmingham, a declarat, luni, că fiica sa a hotărât singură, până să împlinească şase ani, să înceapă o carieră în gimnastică, informează MEDIAFAX.

"Amelia a hotărât singură, acum zece ani, că vrea să facă o carieră în gimnastică. Nu avea nici şase anişori şi urmărea la televizor Jocurile Olimpice de la Sidney. A spus atunci: «Vreau să merg şi eu la gimnastică». Noi nu ne-am opus şi am dus-o la clubul din Deva, iar de atunci, de zece ani, munceşte pentru visul ei", a declarat tatăl campioanei, Marius Racea, care a urmărit duminică la televizor evoluţia fiicei sale la Campionatele Europene.

Amelia a început gimnastica la CS Cetate Deva pentru că era cel mai apropiat club de comuna Plopşoru, judeţul Gorj, acolo unde locuieşte familia Racea. " Era cel mai apropiat de judeţul Gorj şi ştiam că acolo se va putea pregăti în condiţii de performanţă având aproape şi lotul naţional", a adăugat tatăl gimnastei.

Şef de post la Poliţia din comuna Plopşoru, tatăl sportivei afirmă că nu a fost surprins de medalia de aur obţinută de Amelia: "Noi ne aşteptam să ajungă aici, a luat peste 40 de medalii până acum, a fost vicecampioană europeană şi la juniori. Ne bucurăm foarte mult pentru toate performanţele ei".

Chiar dacă şi-a ales singură drumul spre gimnastică, Amelia a avut un exemplu şi în familie, mama sa, Carmen Racea, care a practicat şi ea acest sport, însă nu la un nivel de mare performanţă. Aceasta a menţionat că a avut întotdeauna mare încredere în Amelia. "De mică a decis ce va face în viaţă, munceşte foarte mult şi antrenorii au crezut mereu că va ajunge departe. Mă bucur că a reuşit pentru că a plecat de acasă de la şase ani şi a muncit mult să ajungă aici", a menţionat Carmen Racea.

Prosport
Posted on Oct 16 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
Racea a adus primul aur pentru România


România a cucerit trei medalii în ultima zi a Campionatelor Europene de Gimnastică de la Birmingham, una de aur şi două de bronz. Amelia Racea a câştigat titlul european la bârnă, probă în care Raluca Haidu s-a clasat pe locul trei în timp ce Diana Chelaru a cucerit bronzul la sol.

UPDATE 19.25: În ultima probă din concursul pe aparate, cea de sol, Diana Chelaru a cucerit bronzul, în timp ce Amelia Racea s-a clasat pe locul cinci. Chelaru a fost notată cu 14,125 în timp ce Amalia Racea nu a mai reuşit să repete evoluţia de la bârnă şi a primit 13,700. Medalia de aur a revenit britanicei Elizabeth Tweddle (14.825), iar cea de argint rusoaicei Anna Myzdrikova (14.325).

România a încheiat Campionatele Europene de la Birmingham cu 4 medalii: una de aur şi trei de bronz, în timp ce la junioare tricolorele au obţinut o medalie de aur, două de argint şi două de bronz.

UPDATE 18.50: Amelia Racea a adus prima medalie de aur pentru România la Campionatele Europene de Gimnastică de la Birmingham. Racea a înlocuit-o pe Ana Porgras, accidentată, a intrat prima în concurs şi a reuşit un exerciţiu bun pentru care a primit nota 14,400. Performanţa Ameliei a fost completată de Raluca Oana Haidu, care în ciuda unei accidentări la gleznă a reuşit să urce pe podium, cucerind medalie de bronz, cu nota 13,950. Medalia de argint i-a revenit rusoaicei Aliya Mustafina (14.325)

UPDATE 18.10: Ana Porgras, starul echipei României, nu va concura în finalele pe aparate.

UPDATE 18.00: Diana Chelaru şi Amelia Racea s-au clasat duminică pe locurile patru, respectiv şapte, în finala probei de sărituri, la Campionatul European de la Birmingham. Diana Chelaru a fost notată cu 14.062 (media celor două sărituri prezentate în concurs), iar Amelia Racea cu nota 13.662. Finala la sărituri a fost câştigată de rusoaica Ekaterina Kurbatova (14.287), urmată de Youna Dufournet (Franţa - 14.275) şi de Tatiana Nabieva (Rusia, 14.150).

Cu Rusia în postură de mare favorită, concursul feminin pe echipe din cadrul Campionatului European de gimnastică de la Birmingham a prezentat un interes mai mare în privinţa luptei pentru ocuparea locurilor doi şi trei.

Adevarul
Posted on Oct 16 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
Porgras şi Racea, primul loc la Brindisi


Medaliata cu bronz mondial la paralele, Ana Porgras a câştigat ieri după-amiază finala la bârna din cadrul Grand Prix-ului de la Brindisi. Astfel, pentru un exerciţiu curat, fără ratare, micuţa gălăţeancă care va împlini peste cinci zile, 16 ani, a obţinut nota 14,950.

Amelia Racea, a doua reprezentantă a României în întrecerea feminină a concursului din Italia a concurat la paralele, unde s-a impus fără probleme. Notată cu 14,400 , gimnasta originară din Deva a cucerit medalia de aur.

La masculin, Robert Stănescu a concurat la inele, însă nu a reuşit să se califice în finala probei. El a fost notat cu 14,200.

Finala bârnă:
1. Ana Porgras România 14, 950
2. Elisabetta Preziosa Italia 14,800
3. Vasiliki Millousi Grecia 14,550

Finala paralele:
1. Amelia Racea România 14,400
2. Serena Lichetta Italia 14,000
3. Emily Armi Italia 13,350

articol Prosport

Exercitiul Ameliei la paralele
Posted on Oct 16 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 Next >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsTerms of Use / Webmaster: Monagym / Hosted By: Hermon.net